zaterdag 16 februari 2013

Post en Koken - bolognese saus

Leuke post!!! ik won een swap met Ingrid ontving van De Hobbydoos.nl het boek 'Breien met kleuren', een kaart van blogvriendin Conny (leuk we gaan elkaar in maart in het echie ontmoeten) en nog kaarten via Postcrossing.
Bedankt Ingrid!
Wat zal ik eens gaan maken van dit vrolijke stofje?
Het kaartenrek wordt weer lekker  gevuld!
En vandaag heb ik een grote pan Bolognese saus gemaakt. Dat scheelt een hoop tijd voor als we een snelle pasta, gevuld stokbrood of een snelle lasagne willen eten.

Bolognese saus

De ingrediƫnten zijn 2 uien, 100 gr spekjes, 2 stengels bleekselderij, 2 kleine winterwortels, 2 teentjes knoflook, 400 gram gehakt, 2 blikjes gepelde tomaten, 1 blikje tomatenpuree, zout, peper, laurierblaadjes en Italiaanse kruiden naar smaak.
Doe olie in de pan en bak daarin op
 half vuur de ui en spekjes.
Zet het vuur hoger en voeg de winterwortel
en bleekselderij in stukjes toe..
Voeger gehakt toe en bak rul
Voeg de wijn en de tomaten en tomatenpuree toe.
Voeg zout, peper, basilicum, oregano en laurierblad toe.
Zet laag en laat ca 30 minuten zonder deksel stoven.
En dit is de Bolognese saus!! 



1 opmerking:

  1. Wat een goed idee en wat ziet het er lekker uit krijg er gewoon zin, maar hier eten we vanavond een zuurkoolschotel ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn blog!